// Aisyah Amran
















Assalamualaikum! Im Aisyaa and im 17 years young from Malaysia. A girl who loves to laugh and annoyed people hihi thanks for the visit. Love yeah! xx ♥


Status : Thanks to Allah for my great life with this wonderful world, family and peoples around me :)


► The owner ♥
► My everything ♥
► My awesome buddies ♥
► My Diary ♥





Older Post
18
Jumaat, 29 Ogos 2014 | 9:09 PTG | 0 Sweet Cupcake
Assalamualaikummmmm!! Ok dah lama tak update blog hahahahah idk why harini terasa nak update.
Nak cakap ni kita dah 18 tahuuunnnnn! tahun lepas update masih sekolah lagi but now i'm in college not really college lah sebab nama ipt tu kolej universiti islam melaka or known as "kuim" 

Meh nak cerita sedikit pasal kuim ni, kuim ni tak besar and tak kecil dia sederhana je hakhak. Kat kuim ni ada 6 fakulti (ye kot tak ingat hahaha) iaitu FIPP (Fakulti Inovasi Perniagaan Dan Perakaunan) which is my faculty ok next is FSSS (Fakulti sastera dan sains sosial) API (Akademi Pengajian Islam) HOMSSA (Hospitaity and apa I tak ingat hahah) FST (Fakulti Sains Teknologi) and last but not least is FK (Fakulti Kejururawatan). I ambil course akaun and to be honest lah I don't really like account. Ambil pun bcs of my dad yang insist I ambil ni since I ambil course ni since I was in form 4. 

Kat kuim ni ada banyak kemudahan including Rumsis ( Rumah siswa/i) and mine is Tun Teja malas nak tulis semua rumsis yang ada so google sendiri jelah nanti hakhak! Kat sini ada cafe, perpustakaan we called it Pustaka Musyi and also ict we called it bb (blok bestari) haa jangan dilupakan auditorium pujangga. Haaa apa lagi eh? Dah habis kot hakhak

Nak cerita pasal kelas pulak haaa my class is DA1C well sangat berbeza dengan Baidurians tauu! I miss Baidurians. My classmates ok jep baik baik and yang paling rapat kat kelas is Iera, Thira, Marcella (it actually Marsilah hakhak), Mai. Well they are so best lah layan kepala otak gila I ni hakhak! Kalau kat kelas selalu berlima but sometimes selalu berempat sebab si Marcella ada geng sendiri. Love them!!

Okay nak cerita paling rapat ni haaa jeng jeng jeng well it's my gegadis Fatin, Dayah and Khairunnnnn. Kitaorang lain lain kelas but Khairun and Fatin satu kelas. Sometimes susah nak jumpa yelah kelas lain lain jadual pun lain lain tapi si khairun ni senang jumpa sebab rumah sebelah je hakhak well they're my happy pill kat kuim tu sayang mereka.

Ok pasal rumsis pulak I rumsis rtt at 2-3 dalam rumah tu ada 8 orang je it suppose ada 10 but lagi 2 hilang tanpa info hakhak! dalam rumah ni ada 3 bilik ada bilik yang share 2 orang ada bilik share 4 orang and I bilik yang kena share 4 orang but dalam bilik tu ada 3 orang jep I, kak Eka and Kak Jihah. Yang paling rapat dalam rumah tu opkos lah my sayang Izzati. Dia selalu ada time I susah senang yang faham I yang pujuk I yang suap I yang banyak lagi. Banyak gila nangis kat dia hahahah

Nak cerita pasal him pulak fulamak baru masuk dah ada him hakhak! ok his name is tuttt adalah dirahsiakan dia dari fakulti tutttt hakhak tapi dia sama sem 1. Dia baik dia comel dia selalu buat I ketawa tapi jarang contact sebab apa? sebab dia I pun tak tahu. Jumpa pun jarang tu pun kejap kat cafe hakhak kalau jumpa tak sah kalau tak nampak his adorable laugh and sweet smile hihihi terpesona~~~ awh I miss him!!!! ok done hahahaha

I guess tu kot nak cerita harini ceh harini macam hari hari update je kan. Sorry lah tergedik sikit dalam well biasalah dah lama gila tak update kot hakhak gantikann je I tu dengan aku, kita, saya or what saja nak feeling feeling hakhak! itu saje kot ok bye!!!! mucho gusto adios amigos 



With Khairunnn!!



With Ieraaa ok ni kat depan audi and we called it dataran budiaman



Kat depan gate kuim hakhak




with akak rumah kak Syeera hihi kat bustop kuim haha



With kak Jihah my lovely roomate


again with my lovely classmate Iera



My Gegadis love them prom night Tun 





Complete us! DA1C students Mai, Marcella, Iera and Thira also me

Ilmu itu pelita hidup. Ingat ye sayang sayangku sekalian hakhak. Friendship is about someone who always be with you not someone who always leave you behind